Kismegyeri lovas- és hadijátékok GYőrben
Legalább három-négyezer nézőt várnak ma a szervezők a Győr határában fekvő Kismegyerre, a lovas- és hadijátékokra, amellyel a 205 évvel ezelőtt a síkon vívott csata mintegy háromezer áldozatára emlékeznek.

A szervezők korábban azt közölték: az eseményhez kapcsolódva délelőtt Győrben a helyi Napóleon-emlékeket megidéző ingyenes idegenvezetést rendeznek az érdeklődők számára, Kismegyeren pedig fél háromkor a helyi óvodások, iskolások műsorával kezdődik, majd négy órakor a csata emlékművének megkoszorúzásával folytatódik a program.

Délután ötkor veszi kezdetét a mintegy negyven állatot felvonultató lovasjáték, amelyet szabadon idomított lovak bemutatója, kuruc életkép, hortobágyi csikósok műsora és a Nádasdy-huszárok mindennapjait felelevenítő program alkot.2014-06-07- 10-00-47
Hat órától rendezik meg a bő egy órás hadijátékot; ennek során mintegy száz hagyományőrző, köztük 40 cseh, osztrák és szlovák résztvevő eleveníti fel az 1809. június 13-án és 14-én 55 ezres francia had és fele ekkora, osztrák erőkkel megtámogatott magyar nemesi felkelő sereg által vívott csata főbb eseményeit. A látottakat történész narrátor teszi érthetővé a résztvevők számára.

A programban fellép a Győri Lovas Nemzetőr Díszszakasz, a IX. gróf Nádasdy Ferenc Hagyományőrző Huszárbandérium, a Pápai Huszáregyesület és a 15. Második Székely Határőr Gyalogezred Hagyományőrző Társaság egysége is.

Kapcsolódó: Lovas online játékok

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=5779

Beküldte: - jún 7 2014. Kategória Fesztivál. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin