Kétszáz énekes mutatkozik be az Európai Bordalfesztiválon
A jó bor élvezetét szeretné magasabb fokra emelni az Európai Bordalfesztivál mintegy kétszáz férfi énekese, akik szeptember 21. és 23. között adnak koncerteket a villányi borvidék több pincészeténél és Pécsen.

A szervező Pécsi Férfikar Alapítvány és a Villány-Siklósi Borút Egyesület tájékoztatása szerint a tizenhatodik alkalommal sorra kerülő zenei eseményen az olaszországi Coro Alpino Monte Caviojo, a finnországi Korson Mieslaulajat, a szlovákiai Pro Cultura Férfikar, a szlovéniai Domen Énekegyüttes, a Siófoki Férfi Dalkör és a Pannon Volán Zrt. Bartók Béla Férfikara vesz részt.

A fesztivál zártkörű megnyitóját szeptember 21-én tartják a villánykövesdi Batthyány Pincében. A férfikarok este hat órától hét borászatnál adnak nyilvános pincekoncerteket, ezután a villányi Diófás téren lépnek fel. A Kodály Központba tervezett gálaestjüket szeptember 22-én tartják a baranyai megyeszékhelyen a Zengő Együttes, a Szélkiáltó és az Ércbányász Koncert Fúvószenekar közreműködésével.
Az énekesek szeptember 23-án délelőtt a Villány-Siklósi Borúton koncerteznek, délután három órára azonban visszatérnek Pécsre, ahol a Széchenyi téren, a Bor és Dal Ünnepe elnevezésű rendezvényen vesznek részt.
A szervezők emlékeztettek arra, hogy az 1993 óta rendezett hagyományos fesztivál alapját a bordalok páratlanul gazdag zenei kincse mellett a kitűnő borairól is híres pécsi és villányi borvidék adta. A bordalfesztiválokon eddig négy kontinens harmincnyolc országának mintegy négyezer énekese lépett fel, hogy bizonyítsa: a jó bordal a nemes bor élvezetét magasabb fokra emeli.
Az idei eseményhez kapcsolódóan szeptember 22-én délután fél öttől a pécsi Kodály Központban kerül sor a Villányi Prémium Bormustrára, ahol húsz borász mutatja be kiemelkedő minőségű borait. (MTI)

A FESZTIVÁL PROGRAMJA:

2012. szeptember 21., péntek

17.00 A fesztivál megnyitója
Villánykövesden, a Batthyány Pincében
(csak meghívottaknak)

18.00 Pincekoncertek Villányban és Villánykövesden

18.00 A villányi Halasi Pincében fellép a füleki Pro Cultura férfikar

19:30 Népek Bordalai – szabadtéri koncert Villányban a Diófás téren

2012. szeptember 22., szombat

17.30 Kodály Központ, Pécs
Borkóstoló villányi premier borokból

19.00 Kodály Központ, Pécs
A XVI. Európai Bordalfesztivál gálaestje

Résztvevők:
Coro Monte Caviojo (Olaszország)
Korson Mieslalulajat (Finnország)
Füleki Férfikar (Szlovákia)
Domen Singers (Szlovénia)
La Troubadours (Franciaország)
Siófoki Férfi Dalkör
Bartók Béla Férfikar
Zengő Együttes
Szélkiáltó Együttes
Ércbányász Koncerfúvós Zenekar

Az esten közreműködik a Pécsi Szimfonietta

2012. szeptember 23., vasárnap

10:00 Koncertek a Villány-Siklósi Borúton

15:00 Bor és Dal Ünnepe a Széchenyi téren – Pécs

Közreműködnek a fesztivál résztvevői

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=4054

Beküldte: - szept 18 2012. Kategória Fesztivál, Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin