Warning: preg_match_all() expects parameter 2 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4264

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269

Warning: mb_substr() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269
Több mint nyolcvanezren látogattak el a Hegyalja Fesztiválra | Zene magazin

Több mint nyolcvanezren látogattak el a Hegyalja Fesztiválra
Több mint nyolcvanezer látogatót vonzott a Tokaj és Rakamaz határában megrendezett 13. Borsodi Hegyalja Fesztivál, amely a hétvégén zárta kapuit.

Nézőcsúcs idén ugyan nem született, de a látogatók száma megközelítette a tavalyi 85 ezret – tájékoztatta Bukovinszky Béla főszervező vasárnap az MTI-t. Elmondta, nagyon sokan jöttek el az idei fesztiválra a határon túlról, például a közeli Kassáról, ami jelzi, hogy a rendezvény iránt a szomszédos országokból is nő az érdeklődés.
Szerdától szombatig kilenc színpadon kétszáz fellépő, köztük negyven külföldi zenekar szórakoztatta a látogatókat a rakamazi Tisza kempingben kijelölt fesztiválterületen. Idén először tartottak hivatalos nulladik napot, a keddi beköltözést a hegyaljai zenekarok fellépésével tették kellemesebbé a szervezők. A szervezők szerint a legerősebb nap a szerda és a péntek volt, szombaton az időjárás már nem kedvezett annyira a fesztiválozóknak.

A fellépők közül pénteken a New York-i Biohazardra voltak a legtöbben kíváncsiak, szerdán pedig a német Alphaville volt az abszolút győztes a zenekarok sorában, de a svéd Arch Enemy és a brit Enter Shikari is népszerű volt. A második napon az amerikai Everlast adott különleges, akusztikus koncertet, de színpadra lépett a Suicide Silence, a Parov Stelar Band, a Skindred, a Stereo MC’s, a Danko Jones, az Evil Nine, az Exodus, a Black Sun Empire, a Pendulum és a finn Sonata Arctica is. A 13. Borsodi Hegyalja Fesztiválon a magyar együttesek közül koncertet adott például a 30Y, a Kowalsky meg a Vega Big Band Special, a Nemjuci, a Kerekes Band, Copy Con, Péterfy Bori & Love Band, a Csík Zenekar és az Ektomorf.
A fesztiválozóknak idén először Karriergyárat szerveztek: több százan próbálták ki magukat állásinterjúkon, kaptak karriertippeket, és ismerkedhettek meg bátor vállalkozók sikertörténeteivel. A vendégül látott két város, Pécs és Kassa lakói közül több ezren fogadták el a Hegyalja meghívását, és élvezték ingyen a világörökségi környezetben megtartott fesztivál minden pillanatát.
Az idei Hegy’en megdőlt az együtt zuhanyzás Guinness-rekordja: több mint négyszázan tusoltak egyszerre, egy időben a rakamazi Tisza kempingben.(MTI)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=3850

Beküldte: - Júl 22 2012. Kategória Hegyalja fesztivál. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin