Warning: preg_match_all() expects parameter 2 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4264

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269

Warning: mb_substr() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269
Csángó Fesztivál öt napon át Jászberényben | Zene magazin

Csángó Fesztivál öt napon át Jászberényben
Egymást váltó népzenei koncertek és folklórműsorok, zenés-táncos felvonulás, valamint népművészeti vásár forgataga kínál kellemes időtöltést augusztus 8. és 12. között a Csángó fesztiválon, amelynek Jászberény immár 22. alkalommal lesz a házigazdája.

Az öt nap alatt mintegy ötven program, hétszáz közreműködő, húsz zenekar, tíz helyi együttes és húsz hagyományőrző csapat várja a Jászság központjában az érdeklődőket. A gazdag hazai kínálatot iraki, ciprusi, mexikói és szerb együttes vendégjátéka színesíti – közölte Láng D. István, a rendezvény sajtófelelőse az MTI-vel.
A szerdai nyitónap A Jászsági bíró udvarában című műsorral indul, amely a jászsági táncokból és a térségben kialakult hagyományokból ad ízelítőt. A leglátványosabbnak várhatóan a gálaműsorok ígérkeznek: közülük az első, az augusztus 9-i különlegessége a Csík Zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, valamint a Jászság Népi Együttes közös nagyszabású koncertje. A város szabadtéri színpadán a produkcióban a fellépők reményei szerint a népzene “magába szívja” a rockzene sodró erejét, megtartva saját autentikus értékeit.
A pénteki gálaműsorban a szászcsávási zenekar ad koncertet, közreműködik a Jászság Népi Együttes, valamint több külföldi tánccsoport. A szombati gálán erdélyi hagyományőrzők kapnak főszerepet, míg a vasárnapi program a búcsúzás jegyében telik.
A szűk egy hét alatt a közönség elé lép a Fanfara Komplexa, Berka és a Szeres zenekar, az Illangó énekegyüttes, ŐsKestar Balkán Band, a Zagyva Banda és a Parno Graszt. A fesztiválon megtalálható az ízek utcája, a pálinka- és bormustra, valamint megtekinthet a közönség viselet-bemutatókat is.
A Csángó Fesztivál érdekessége, hogy augusztus 11-én szombaton délelőtt megtartják a VI. Magyar-magyar konferenciát, amelyen ezúttal a kisebbségi megmaradásról, a továbbélés határainkon belüli és túli lehetőségeiről esik szó. A Csángó Fesztivált, amely mára nem csupán a csángó magyarok, hanem a hazai hagyományőrzés egyik legfontosabb rendezvényévé nőtte ki magát, a Folklór Kulturális Közalapítvány és Jászság Népi Együttes rendezi.(MTI)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=3894

Beküldte: - Júl 28 2012. Kategória Fesztivál. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin