Campus Fesztivál: a százéves víztoronynál szól majd a zene
Páratlan természeti környezetben, a debreceni Nagyerdőben kezdődik meg július 25-én, szerdán a Campus Fesztivál; a négynapos rendezvény fő programhelyszíne a hamarosan megújuló Nagyerdei Stadion, és az évek alatt fesztivál jelképpé vált 100 éves víztorony – közölte a fesztivál sajtófőnöke vasárnap az MTI-vel.

“Ez a helyszín jó találkozási pont ismerősöknek, pároknak, és barátoknak egyaránt. Könnyű megtalálni, hiszen impozáns méreteivel, fantasztikusan szép megvilágításával jócskán kiemelkedik a sokhektáros fesztivál-területből” – mondta el Bakó Csaba.

A sajtófőnök felidézte, hogy a víztorony megépítésének tervei 100 éve születtek meg. A Fried és Adorján építési vállalkozó által tervezett és kivitelezett 20 méteres torony tartálya a város korabeli vízigényének negyedét, 1000 köbméter vizet tárolt. A négyszintes épület aljába és a teraszra eredetileg kávézót képzeltek el a tervezők, de ez nem valósult meg.
A ma is működő, többször felújított, védett épületté nyilvánított víztorony tulajdonosa a Debreceni Egyetem. Fábián István rektor a Campus Fesztivál sajtótájékoztatóján ismertette: pályázni fognak a teljes rekonstrukcióra, amelynek eredményeként kilátóként és kiállítótérként is működhet majd a torony.
A fesztivál szervezőinek kezdeményezésére több mint száz debreceni zenész állt össze egy közös fotózásra, hogy így üdvözöljék a százéves nagyerdei víztornyot.
A Víztorony Pódium július 26-án nyitja meg kapuit a Campus Fesztiválon: minden este ott játszik majd a Dumaszínház, folk-, valamint countryelőadók zenélnek, és Palya Bea is fel fog lépni.(MTI)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=3853

Beküldte: - júl 22 2012. Kategória Fesztivál. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin