Látványos lemezbemutatót ígér a mius
mius_3_foto_frikkerzsoltA hazai könnyűzene egyik legígéretesebb új zenekara, a mius március 23-án a budapesti Gozsdu Manó Klubban tartja lemezbemutató koncertjét. Horányi Júlia színházi díszlet-jelmeztervező és Álmos Gergely EUROPAN-díjas építész mellé három zenész és egy VJ érkezik, akikkel élőben, izgalmas vizuális látvánnyal adják elő a Behind The Line dalait.

A mius zenekar januárban jelentkezett Behind The Line című bemutatkozó albumával, amit ingyen lehet letölteni a www.mius.hu honlapról, illetve meg lehet hallgatni a duó Bandcamp-oldalán. A jazz, trip-hop, downtempo, r’n’b, rock és nagyzenekari elemekkel kísérletező, kellemes hangzásvilágú zenét jól fogadta a közönség és a szakma is.

- Rendkívül pozitív visszajelzéseket kaptunk, és több mint ötszázan töltötték le az albumot a honlapunkról, aminek nagyon örülünk. Mindketten zenéltünk korábban más formációkban is, de ennél a lemeznél már a stúdiómunka közben éreztük, hogy jól sikerült. Bíztunk a kedvező fogadtatásban, de azon még mi is meglepődtünk, hogy országszerte milyen sok rádió kezdte el játszani a Hold On című dalunkat, amihez a lemez első videóklipjét forgattuk – mondta Álmos Gergely, a mius zeneszerzője.
A mius március 23-án, szombaton este 21 órától a budapesti Gozsdu Manó Klubban tartja a Behind The Line hivatalos lemezbemutató koncertjét, amely egyben a zenekar tavaszi turnéjának első állomása is.
- Mivel a mius alapvetően duó, ezért az élő koncerteken három session zenésszel lépünk fel, akiket a legkülönfélébb stílusokból ismerhet a közönség. A gitárosunk, Bubnó Lőrinc egyházzenét és karvezetést tanult a Zeneakadémián, de a Rorschach nevű indie zenekarnak is alapítója. Mezey Tamás basszusgitáros a civil életben hozzám hasonlóan építész, de évek óta zenél, például a Symphony of Symbols nevű death metal bandában. A dobosunk, Vincze-Fekete Máté pedig a Kőbányai Zenei Stúdió növendékeként jazzt és könnyűzenét tanult, és időnként közreműködik Ganxsta Zolee és a Kartel fellépésein is – tette hozzá Álmos Gergely.
A mius március 23-i lemezbemutató koncertjén egy VJ is közreműködik, aki vizuális élménnyel egészíti ki a dalokat. A látvány és a design fontossága a zenekar tagjainak civil foglakozásából ered. Horányi Júlia énekesnő számos színházi társulattal dolgozott már együtt díszlet- és jelmeztervezőként, jelenleg a Pesti Színház művészeinek jelmezeit tervezi A hetvenkedő katona című előadáshoz. Álmos Gergely zeneszerző pedig építész-tervezőként dolgozik az AMK+ és a GEON Stúdió tagjaként, és tavaly első díjat nyert az EUROPAN nemzetközi városépítészeti tervpályázaton.

mius: Hold On http://www.youtube.com/watch?v=ZgKO8g6Olyc

A koncert meghívója: http://www.facebook.com/events/544662175558550/?ref=22

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=4671

Beküldte: - márc 4 2013. Kategória CD/DVD. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin