Warning: preg_match_all() expects parameter 2 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4264

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269

Warning: mb_substr() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269
Új albumot jelentet meg a 90 éves Charles Aznavour | Zene magazin

Új albumot jelentet meg a 90 éves Charles Aznavour
Május 4-én jelenik meg Encores (Vissza) címmel Charles Aznavour új albuma, amelyet teljes egészében a 90 éves francia sanzonénekes írt és hangszerelt.

“Most először készítek olyan albumot, amely a múltamról szól” – mondta az örmény származású francia sztár, aki olyan nosztalgikus témákról írt új lemezére sanzonokat, mint “a háború, az ellenállás és az olyan helyek, ahova lerészegedni jártunk”.
Aznavour előző lemeze négy éve jelent meg. Több mint száz albumot adott ki, ezekből több mint százmillió példány kelt el, az életművét felölelő, tavaly kiadott gyűjtemény 32 CD-lemezt foglal el.

A francia Sinatrának is nevezett énekes egyébként zeneszerzőnek tartja magát, aki énekel is. Több mint ezer dalt komponált, sanzonénekesként pedig bejárta az egész világot, a francián kívül számos idegen nyelven is előadta dalait. Rengeteg szerzeménye közül talán a legismertebb az angol nyelvterületen is listavezetővé vált She, és a Dance In The Old Fashioned Way, a La Mamma, a Comme des étrangeres, a Sur ma vie, a Ce jour tant attendu, Isabelle. Hangja nem túl erős, és hangterjedelme is korlátozott, de szenvedélyes előadásmódja és jellegzetes hangszíne azonnal felismerhetővé teszi énekét.

Csak az ötvenes évek végén lett ismertebb szélesebb körben, akkor kapta meg első lemezszerződését és 1957-től elkezdett filmezni is. Utóbbi hozta meg számára az igazi hírnevet, pontosabban a francia újhullám rendezői által ráosztott szerepek, közel nyolcvan filmben játszott és 94 országban lépett színpadra.
CharlesAznavour
A mindig fáradhatatlan Aznavour jelenleg világkörüli turnén van, amelynek keretében tavaly New Yorkban, Moszkvában, Montrealban, Londonban, Berlinben, Los Angelesben, Rómában és családja szülőhelyén, Jerevánban koncertezett. Kilencvenedik születésnapját is a színpadon ünnepelte, 2014 május 22-én Berlinben. Párizsban legközelebb szeptember 15. és 27. között ad hat koncertet.

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=6073

Beküldte: - ápr 8 2015. Kategória CD/DVD. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

2 hozzászólás - “Új albumot jelentet meg a 90 éves Charles Aznavour”

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin