George Harrison dokumentumfilm készült
Dokumentumfilmet forgatott Martin Scorsese amerikai rendező George Harrison életéről.

A film Harrison életének történetét tárja fel a liverpooli szerény kezdetektől a Beatlesben megélt sztármagasságokig, majd bemutatja a zenész későbbi filmrendezői és emberbarát tevékenységeit is – olvasható a Daily Telegraph brit napilap honlapján.

Az amerikai HBO kábelcsatorna ősszel két részben fogja bemutatni a dokumentumfilmet.

A Living in the Material World című film eddig soha nem látott felvételeket villant fel Harrison életéről, emellett interjúkat is közöl mások között Eric Claptonnal, Paul McCartneyval, Yoko Onóval és Phil Spectorral.

Scorsese, aki 2008-ben Shine A Light címmel (Rolling Stones Scorsese szemével) dokumentumfilmet készített a Rolling Stones együttesről, elmondta, hogy Harrison zenéje életének fontos részét képezte. “Először a zenén keresztül ismertem meg George-ot. Az a zene a mi világunk hangja volt – a gyönyörű, lírai gitárszünetek és -szólók, olyan felejthetetlen számok, mint az I Me Mine vagy az If I Needed Someone… Amikor felkínálkozott a lehetőség, hogy elkészítsem ezt a filmet, azonnal megragadtam. Öröm volt Oliviával időt tölteni, George oly sok közeli barátját meginterjúvolni, átnézni az összes felvételt és meghallgatni ezt a csodálatos zenét” – hangsúlyozta a rendező.

Olivia, Harrison özvegye, aki maga is részt vett a film létrehozásában, Scorsesét méltatva elmondta, hogy “érezte George lényegét, a zenéjét, erős hitét, művészetét, a Beatles történetében betöltött helyét és rendkívüli hagyatékát.”

A 68 éves amerikai rendező pályafutását végigkíséri a zene. 1969-ben segédrendező volt a woodstock-i fesztiválról készült híres filmben, 1977-ben viszont már önállóan készítette el a The Band együttes búcsúkoncertjének filmjét, az Utolsó valcert. Az elmúlt évtizedben fontos munkája volt a Bob Dylanről készült film, a No Direction Home (2005), valamint a Rolling Stones turnéját megörökítő Shine A Light (2008).

A Harrisonról készült dokumentumfilm bemutatása egy igen elfoglalt évvége kezdetét jelenti a rendező számára. Decemberre tervezik Hugo című játékfilmjének bemutatóját: a három dimenzióban készült alkotás Brian Selcznik gyermekregényének adoptációja, Sacha Baron Cohen főszereplésével.(MTI)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=1612

Beküldte: - júl 20 2011. Kategória Bulvár, CD/DVD. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin